Ensorce csik

Referințe

Abriso_orig Alfa-Cluj_orig BB Logo Baulinie_orig CCIASB Cosm Fan ElanTrio Gas_Tours Gemac ING Service_orig MAL Product Merkur2 Moldovan Multipland Perfekt Rehau_orig Romkat logo Sieta_orig Stravia Szt Ferenc Szuper

Curent

Șeful ANRE anunță o scădere cu 10% la prețul gazelor din iulie 2016

Șeful ANRE anunță o scădere cu 10% la prețul gazelor din iulie 2016

17-09-2015

Sursa: Invest Energy 

De la 1 iulie 2016, preţul gazelor se va reduce cu până la 10%, datorită evoluţiei internaţionale a tarifelor, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei...

ANRE: Gazele se ieftinesc de anul viitor

ANRE: Gazele se ieftinesc de anul viitor

17-09-2015

Sursa: Focus-Energetic 

Preţul gazelor se va reduce, la 1 iulie 2016, cu până la 10%, datorită evoluţiei internaţionale a tarifelor, a declarat joi preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE)...

România renunţă la gazele ruseşti pentru că nu mai are pe ce să le con…

România renunţă la gazele ruseşti pentru că nu mai are pe ce să le consume

11-09-2015

Sursa: Ziarul Financiar 

Din aprilie România nu a mai importat gaze din Rusia.România este pe punctul să atingă mult râvnita independenţă de gazele naturale importate din Federaţia Rusă, dar nu pentru că...

Ravagiile secetei și caniculei pe bursa energiei. Cum sunt afectați fu…

Ravagiile secetei și caniculei pe bursa energiei. Cum sunt afectați furnizorii de energie

09-09-2015

Sursa: INVESTenergie

Seceta, temperaturile mari din această vară au produs perturbații majore pe piața energiei, respectiv în activitatea operatorilor. Debitele Dunării au scăzut la jumătate, s-a redus nivelul lacurilor de acumulare ale...

Sectorul energiei electrice s-a inviorat in prima jumatate a anului si…

Sectorul energiei electrice s-a inviorat in prima jumatate a anului si pregateste surprize in continuare

07-09-2015

Sursa: Energy-Center

Productia, consumul si exportul de energie electrica au inregistrat cresteri de 3,4 %(brut), 3,1% si respectiv 9,2%, in primele sase luni ale anului in curs, prin comparatie cu aceeasi perioada...

Audit energetic

Scopul serviciului de audit energetic este analizarea unei unităţi de producţie din punct de vedere al consumului şi al eficienţei energetice, evidenţiind acele zone unde se poate obţine reducerea cheltuielilor cu un efort cât mai mic. Analiza cuprinde procesele şi tehnologiile de producţie, activităţile secundare ce deservesc procesul de producţie, precum şi aspectele contractuale ale achiziţiei de energiei. Auditul şi activităţile conexe pot fi grupate în 3 faze majore: Analiză, Proiectare şi Execuţie.

Analiză

În faza de analiză a procesului de audit, specialiştii noştri identifică tehnologiile sau procesele care în momentul respectiv - dintr-un punct de vedere sau altul - nu funcţionează în modul cel mai eficient şi cu îmbunătăţirea cărora s-ar putea e pot obţine economii la costurile cu energia.
Prin expertiza sus-amintită, fiecărui aspect de îmbunătăţit identificat i se atribuie soluţii conceptuale, cu estimarea costurilor şi a perioadei de recuperare a investiţiei.
La sfârşitul fazei de analiză, pe baza costurilor estimate şi a timpului de recuperare a investiţiei, facem recomandări punctuale în privinţa modificărilor optime de realizat. Acestea pot fi grupate, de regulă, în trei categorii:

  • Soluţii Quick-win - Se pot obţine economii imediate cu costuri minime, fără riscuri. În aceste cazuri se va proceda la realizarea investiţiei.
  • Economii evidente - În acest caz, investiţia este, de regulă, mai importantă sau perioada de recuperare este mai lungă, însă se pot face prognoze realiste.
  • Investiţii cu un grad ridicat de risc - investiţie prea mare sau prea riscantă în raport cu cifra de afaceri a companiei.

Proiectare

În această fază se realizează proiectarea în detaliu a acelor investiţii, dezvoltări, modificări care au obţinut un răspuns pozitiv în faza de analiză. Faza de proiectare cuprinde proiectarea tehnică, prognoza economică, identificarea de milestone-uri, precum şi atribuirea acestora părţilor responsabile. De asemenea, sprijinim partenerii noştri în selectarea furnizorilor şi organizarea procedurilor de achiziţie.

Execuţie

Sub coordonarea strânsă a managerilor de proiect, în această etapă sunt realizate investiţiile şi dezvoltările sus-amintite pe baza proiectelor tehnice şi a planurilor financiare elaborate. În faza de execuţie asigurăm, de asemenea, coordonarea părţilor responsabile cu implementarea investiţiei, punând accent pe asigurarea calităţii, pe transparenţă şi pe documentarea completă.